Sprzęgło - ślizga się !!!! :(

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • colorprint
    Classic
    • 2007
    • 4

Sprzęgło - ślizga się !!!! :(

Zamieszczone przez gieniug66
    nie da sie za bardzo bo remontuja tam w okolicy parkingu i BP
    jak sie nie da :?: :!: OCP potrafi wszystko :!: :!: :!: Nie chłopaki i dziewczyny :?::?::?:
  • gddemon
    Drive
    • 2006
    • 41

Sprzęgło - ślizga się !!!!

Ostatnio po trasie około 180-200 km przejachana w nocy z dużą predkościa 160 km/h i wiecej zaczeło ślizgac mi sie sprzęgło. Ruszam spod świateł 1, 2, 3 gaz w podloge a tu obroty w góre a samochód idzie do przodu - odrazu odpuściełem gaz i zaczełem jechać bardzo delikatnie. Po dojechaniu na miejsce, wystudzeniu samochodu i ponownej jeżdzie testowej auto jeździ OK. Za każdym razem teraz gdy zostanie mocniej obciażone - np przejazd z obwodnicy trojmiasta z dużą predkościa problem powraca jednak zwykła jazda ( nie codziennie jeżedze w taki sposób ) nie sprawa żadnych problemów - przejachanie nawet długiej trasy - 600-1000 km w sposób płynny i z nie zbyt duzą predkościa ( do 140 km/h ) nie powoduje zadnych problemów. Auto jest na gwarancji ale stanowisko serwisu jest takie, że jeżeli po zdjęciu skrzyni okaże się że sprzęgło jest przypalone ( a jest napewno jak sie kilka razy uślizgneło ) naprawa będzie na moj koszt. Co może powodowac takie zachowanie sprzęgła - przebiego 37 tys. km.

Komentarz

wydaje sieze tylko but za mocny lub jazda na półsprzegle. nie ma innej opcji, no chybaze sie myle.

a co do serwisu, poczytaj gwarancje , bo wiem ze auta firmowe nie maja w gwarancji sprzęgieł - nissan - , ale indywidualne na osoby cywilne maja,i nie ma cos takiego jak pokrycie kosztów naprawy, spaliło sie wymieniać i tyle.

Komentarz

• gddemon
        Drive
        • 2006
        • 41

Na połsprzęgle nie jeżdze ( oprocz ruszania ale to zawsze delikatnie a pełny but od 3 biegu w górę ), but za mocny - jeżeli nie używa się półsprzęgła to w jaki sposób za mocny but moze spowodowac slizganie sie sprzęgła ?? Czy nie może być to wadliwy docisk ?? wieszający sie siłownik sprzęgła lub inne elementy z układu wyciskania sprzęgła ??

Komentarz

• hubert78
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 1576

Zamieszczone przez gddemon
          Na połsprzęgle nie jeżdze
          Ale tylko ty jeździsz autem ? czy przypadkiem zdarza się że urzytkuje ktoś inny?

PS I wcale nie czepiam się kobiet za kierownicą

Komentarz

• mly
            Classic
            • 2007
            • 30

Do serwisu i bez gadania .. MUSZĄ TO ZROBIĆ.. Czy w tych serwisach skody już do reszty zgłupieli ...
            _-=MLY=-_

Komentarz

• cartel1
              Ambiente
              • 2007
              • 249

może tarcza sprzęgła z jakiejś lewej partii była...
              [center:a5df0a9dad]

[/center:a5df0a9dad]

Komentarz

Pracuję...